![](/pictures/events/2017-12/80354695a438a963a774_fb-vyziva-deti_blur2400x120.jpg)
![](/pictures/events/2017-12/80354695a438a963a774_fb-vyziva-deti_150x150.jpg)
Výživa dětí
| TUTTO | UplynuláPopis
CENA:
250 Kč
VÝŽIVA DĚTIČEK
Komu je určené:
Všem maminkám, které se zajímají o výživu svých dětiček od „první lžičky“, až po děti školního věku.
Cíl:
Cílem kurzu je projít problematiku výživy dětí, osvojení si dovedností přípravy "zdravých" jídel a práce s jednotlivými surovinami.
O kurzu:
Výživa dítěte hraje klíčovou roli pro jeho zdraví v dospělosti. Právě v období raného dětství mohou rodiče ovlivnit, do jaké míry bude dítě odolné vůči vnějším vlivům, zejména civilizačním onemocněním. Přirozená strava, jakou je mateřské mléko a později čerstvá zelenina a ovoce, celozrnné obilniny, semínka, oleje a další, je základním pilířem zdravé výživy a tedy i zdravého vývoje dítěte. V kurzu najdou maminky odpověď na složení prvních příkrmů, zastoupení jednotlivých složek a jejich zdroje, jak pracovat s celozrnnými obilninami různých druhů, jak používat oleje, semínka, kdy je vhodná doba pro zařazování problematických potravin, jako je lepek či kravská bílkovina, jak jednotlivé suroviny prakticky použít a vytvořit pestrý jídelníček. Jak si upéct domácí chléb, vypěstovat zelené natě aj.
Náplň:
Nutriční návyky a stav výživy časného věku.
Sacharidy jako nezastupitelná složka výživy člověka, potraviny z neloupaných obilných zrn jako významný prvek zdravé výživy a jejich praktické použití, problematika zavádění lepku do stravy kojenců.
Živočišné a rostlinné tuky nejen pro vstřebávání vitamínů, zdroje, nenasycené mastné kyseliny. Hodnocení a kvalita tuků (olejů).
Bílkoviny ve výživě kojence, zdroje bílkovin. Maso – jak často, vejce. Mléko - ano či ne.
Ovoce a vhodné úpravy ovoce, ovocné přesnídávky, šťávy, čaje.
Zelenina - druhy a způsoby úpravy sezónní zeleniny.
Plané bylinky a zelené natě jako přirozený zdroj vitamínů a minerálů ve výživě nejmenších.
Semena a ořechy jako důležitá součást pečiva, kaší, pomazánek.
Seznam obilnin a jiných zdravých potravin, jejich zpracování a praktické recepty.
Lektorka:
Mgr. Simona Brusová, Dis. je naturopatický poradce, tedy poradce v oblasti přírodní medicíny a odborník v oblasti léčení stravou.
Vystudovala obor Odborný pracovník v ochraně veřejného zdraví na Lékařské fakultě Ostravské univerzity v Ostravě. Státní závěrečnou zkoušku podstoupila z Veřejného zdravotnictví, Epidemiologie a její možnosti v ochraně veřejného zdraví a Hygieny a její možnosti v ochraně veřejného zdraví.
Ve své praxi působí jako terapeutka na soukromé klinice celostní medicíny v Praze, kde zaštiťuje klientelu s širokou škálou onemocnění. Podstatou jejího přístupu je propojení prevence rizikového chování, přírodní medicíny (fytoterapie, homeopatie, autopatie a nutriční výživy), vlivu vnějších skutečností (rodinných, vztahových, sociálních) a nalezení společné harmonie v péči o člověka.
Nyní na mateřské dovolené realizuje svůj záměr sdílet své profesní i životní zkušenosti s ostatními maminkami, které své ratolesti chtějí vést k přírodě a zdraví.
Více informací se dočtete na www.biobrusinka.cz.